Etoro
Info »

68% van de particuliere CFD accounts verliest geld

Wat is Ripple en waarom je Ripple moet handelen!


CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest 75% tot 82% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.

Ripple is een p2p betalingsnetwerk dat beschikt over een digitale valuta, ook wel de XRP genaamd. Deze valuta is naast wereldwijd gebruikt ook erg flexibel. De XRP voorzien in de liquiditeit die nodig is binnen financiële transacties. Daarbij dienen ze eigenlijk als een soort verbindende munteindheid waarmee internationale betalingen eenvoudiger verricht kunnen worden. Ripple wordt vooral gebruikt voor betalingen tussen financiële instellingen. Bekijk het rendement van Ripple in 2018 en laat je verrassen door de koers.

Waarom je Ripple coins moet handelen

Bepaalde financiële organisaties, zoals banken, kunnen heel wat besparen als ze Ripple coins gebruiken. Ripple wil eigenlijk alle voorheen gesloten instanties, zoals grootbanken, PayPal, Skrill en betaalkaarten, openbaar maken en bijkomende obstakels opheffen. Denk hierbij aan valuta omzetkosten, beperkingen en wachttijden. Op die manier zouden alle financiële kernen met het Ripple netwerk verbonden worden. Bekijk brokers waar je kunt handelen in Ripple coins.

Waarom kiezen voor Ripple in plaats van Bitcoin?

Bitcoin is waarschijnlijk de bekendste cryptocurrency van het huidige moment, maar er zijn redenen genoeg om te kiezen voor een alternatief zoals Ripple. Ripple is met zijn XRP online valuta een veel slimmere keuze voor financiële instellingen, juist omdat het enkele stapjes voor heeft op Bitcoin op technisch vlak. Wil je toch beleggen in Bitcoin, dan zijn dit de brokers om te handelen in Bitcoin.

De virtuele munteenheid die het dichtst in de buurt komt van Ripple is Ethereum. Diens blokketens (of 'blockchains') zijn het populairst bij gebruik door financiële instellingen en grootbanken. Deze gaan Ripple steeds vaker gebruiken om internationale betalingen sneller, veiliger én goedkoper af te handelen. Tegenwoordig maken tot wel 15 van de 50 internationale grootbanken gebruik van Ripple coins om betalingen door te voeren! Bekijk de actuele koers van Ripple coins.

Nog meer voordelen van Ripple ten opzichte van Bitcoin

1. Een transactie met XRP wordt snel gevalideerd, wat niet het geval is bij Bitcoin. Bij deze laatste moeten corporaties en banken wachten voor ze de transactie goed kunnen keuren. Ripple heeft hier geen last van!

2. Ripple XRP kan onmogelijk gewonnen worden door 'mining'. Daarbij functioneert het Ripple netwerk niet op basis van Proof of work en wordt veel bespaard op kosten voor elektriciteit en hardware.

3. Ripple is een netwerk dat volledig centraal beheerd word. Hierdoor zijn er dus ook geen problemen met overeenkomsten, waardoor de ontwikkeling van het netwerk sneller en efficiënter gebeurt.

4. Ripple ontwikkelt zich veel sneller dan Bitcoin. Bij Bitcoin gaat de evolutie traag omdat optimalisaties enkel kunnen uitgevoerd worden als 95 % van de gemeenschap ermee akkoord gaat.

De evolutie van Ripple XRP

Ripple XRP is ongetwijfeld één van de beste beleggingskeuzes die je kan maken als je toekomstgericht denkt. Het gaat om een centraal beheerd cryptogeld dat de laatste jaren sterk aan het stijgen is in waarde. Start met het handelen in Ripple coins door een account aan te maken, wat slechts enkele minuten duurt.